Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 saltator - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
saltator  (O. P.-Cambridge, 1868)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Den mindste art i slægten, men med en imponerende springkraft i forhold til størrelsen. Benene i det fjerde benpar er længere end hos de øvrige Sitticus arter, idet tibia IV er omtrent tre gange længere end tibia III. Hunnen er karakteriseret ved hvide og rødbrune farver. Bagkroppen med udflydende hvide pletter og med tendens til sildebensmønster bagerst på bagkroppen. Hannen er betydeligt mindre og mørkere end hunnen. Forkroppen med hvid midterlinie fra fovea og bagud. Forkroppens sider og front er ligeledes beklædt med lyse hår, resten af forkroppen er i mørkebrune og sorte farver. Bagkrop med lyse sider, lys midterstribe forrest og et par store hvide pletter lidt bag midten. Ben mørke, med utydelige ringtegninger af lyse hår. Størrelse: Hun 3-4 mm; han 2-3 mm.

Slægt: .

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Hun
Han
Han
Han
Han
Han
Subadult hun
Subadult hun
Subadult hun
Subadult hun
Subadult hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z