Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Aelurillus v-insignitus - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Aelurillus v-insignitus  (Clerck, 1757)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Mellemstor edderkop med højt og forholdsvist smalt hoved trods en ret bred forkrop. Hunnen med sort forkrop beklædt med spredte lange sorte hår og hvide skælformede hår. Under de yderste øjne i den forreste øjenrække findes nogle karakteristiske hvide felter. Bagkrop mørk med lange sorte hår men også tæt dækket af lyse hår. Langs bagkroppens midterlinie ses to rækker noget udflydende hvide pletter. Ben mørke men med tydelige ringe af hvide hår. Hannen med v-formet række af lyse hår på hovedet, der har givet ophav til det latinske artsnavn. Bagkroppens overside sort med lysebrun midterstribe. Ben samme som hunnen men benpar I og palper med gyldne hår. Størrelse: Hun 6-7 mm; han 4-5 mm.

Slægt: Aelurillus Simon, 1884. Slægtsbeskrivelse: Slægten Aelurillus adskilles fra de øvrige springedderkop slægter ved følgende kombination af karakterer: det firkantede område dannet af de fire midterøjne (okulære trapez) er tydeligt bredere end lang, tarsi I og II med tætte børster på undersiden (scopulae), og benpar IV er længere end benpar III. Sidstnævnte karakter adskiller slægten fra Phlegra, der har benpar IV kortere end benpar III.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Han
Han
Hun
Hun
Hun
Han
Han
Han
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z