Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Alopecosa cuneata, Tykbenet kæmpejæger - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionBaggrundTjeklisteSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Alopecosa cuneata  (Clerck, 1757) (Tykbenet kæmpejæger)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Størrelse: Hun 7-9 mm; han 6-7.5 mm.

Slægt: Alopecosa Simon, 1885. (Kæmpejægere). Slægtsbeskrivelse: Alopecosa er næst efter Pardosa den artsrigeste slægt i Lycosidae. Det er mellemstore til store edderkopper med tydeligt midterbånd på forkroppen, der er bredere end øjengruppen. Benene er kraftige og nogle arters hanner har opsvulmede forbenstibia. Bagkrop med tydeligt hjertemærke. Arterne kan deles i to grupper afhængig af om bugsiden er lys eller sort. Det er slægtens største medlemmer der har sort bugside, blandt de danske arter drejer det sig om A. inquilina og A. fabrilis. Hunnerne graver en underjordisk retræte, hvor de vogter deres ægsæk.

Familie: Lycosidae Sundevall, 1833 (Jagtedderkopper). Familiekarakteristik: Øjnene sidder i tre rækker og er meget karakteristiske for familien. Forreste række består af fire små øjne i en ret eller svagt krummet række, anden række består af to meget store øjne, som altid sidder på det lodrette ansigt, og tredje række af to mellemstore øjne placeret i hver side af hovedet, som har mere eller mindre lodrette sider.
Hun
Hun
Han
Han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z