Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Ballus chalybeius - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionBaggrundTjeklisteSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Ballus chalybeius  (Walckenaer, 1802)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Lille, kompakt bygget edderkop med lyse ben og karakteristiske bentegninger. Forkrop og bagkrop er mørk rødbrun ret tæt beklædt med lyst gulbrune hår. Bagkroppen har et svagt aftegnet mørkt midterbånd med ligeledes svage og mørke tværbånd. Ben lyse med femora, patella og tibia på benpar I noget mørkere. Ben med iøjnefaldende smalle sorte ringtegninger. Bensegmenterne er af ret ensartet længde. Hos hannen er benpar I kraftigere end de øvrige benpar. Størrelse: Hun 4.5-5 mm; han 3-4 mm.

Slægt: Ballus C. L. Koch, 1850. Slægtsbeskrivelse: Forkrop ret flad og med det højeste punkt bag lige bag øjnene. Bredden af den bagerste øjenrække er ca. 1.25 gange bredden af den forreste.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Subadult han
Subadult han
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z