Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Cicurina japonica - Danmarks Edderkopper
IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerStatistikRedaktionskomité
Cicurina japonica  (Simon, 1886)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Størrelse: Hun ? mm; han ? mm.

Slægt: Cicurina Menge, 1871. Slægtsbeskrivelse: Slægtens arter er ret ens med forkrop og ben i gulorange til brune farver med lysere bagkrop, som regel uden tydelige tegninger. Cicurina cicur er vidt udbredt i Europa mens C. japonica i senere år er fundet indslæbt til Tyskland, Svejts og Danmark. Slægten har kun tre europæiske arter, hvorimod der i Nordamerika forekommer adskillige, herunder arter med øjental reduceret til seks, og blinde hulearter helt uden øjne.

Familie: Dictynidae O. P.-Cambridge, 1871 (Plantekrustrådspindere). Familiekarakteristik: Kaldes også plante-kartespindere på dansk, hvilket ikke er helt dækkende, særligt efter at familien har fået tilføjet slægterne Cicurina og Mastigusa, der tidligere var placeret i tragtspinder familien (Agelenidae). Sidstnævnte slægt er knyttet til myretuers indre, og individer træffes kun sjældent i den omkringliggende førn. Bortset fra disse to slægter indeholder familien små cribellate edderkopper, som anlægger små, uregelmæssige krustråsspind i toppen af urter og buske, i førn, under sten og på træstammer. Spindet er ikke klæbrigt som hos de fleste andre edderkopper, men består af mange krøllede tråde, som fastholder byttedyr ved hjælp af velcro virkning.
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z