Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Clubiona comta - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Clubiona comta  C. L. Koch, 1839
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Denne art har et karakteristiskt rødbrunt hjertemærke og sildebenstegning på bagkroppen. En almindelig art som kun kan forveksles med C. genevensis, som dog er meget sjælden i Danmark. Samme bagkropstegning findes også hos C. corticalis, men her er grundfarven noget mørkere, og denne art er næsten dobbelt så stor som C. comptaStørrelse: Hun 3.5-6 mm; han 3-5 mm.

Slægt: Clubiona Latreille, 1804. Slægtsbeskrivelse: Kompakte, små til mellemstore edderkopper med oval forkrop og let fremspringende hoved. Øjenene sidder i to rækker, den bagerste række er bred med alle øjne runde. Det kan godt virke som om der er seks øjne i den forreste række, da begge rækkers laterale øjne er ret tæt på hinanden. Arterne er sparsomt behårede, og for det meste med ensfarvede bagkroppe i gule, orange eller brune farver, sommetider med mørkere hjertemærke. Ganske få arter har et karakteristisk sildebensmønster længere tilbage på bagkroppen. Spinder sækformede retræter, der kan være åbne i begge ender eller lukkede, og som anlægges i sammenrullede løvblade, sammenbøjede græsblade, eller bag bark og under objekter på jorden. Sækspinderne er nataktive, og opholder sig om dagen i retræterne, som også benyttes til hudskifte, parring, æglægning og overvintring. De benytter ikke fangspind. Nogle arter er vanskelige, at adskille uden brug af stereolup.

Familie: Clubionidae Wagner, 1887 (Sækspindere). Familiekarakteristik: Arterne i familien har en overfladisk lighed med nogle af arterne i Gnaphosidae, men de mangler de cylindriske spindevorter, og har de bagerste midterøjne cirkulære. Kroppen bæres tæt ved overfladen på moderat lange, stærke ben.
Hun
Hun
Hun
Hun, bagkropstegninger
Hun
Hun, brystplade og munddele
Hun, epigyn
Hun, spindevorter
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z