Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Diaea dorsata, Grøn krabbeedderkop - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Diaea dorsata  (Fabricius, 1777) (Grøn krabbeedderkop)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Grøn krabbeedderkop kendes på forkroppens og benenes smukt smaragdgrønne farve. Øjnene er omkranset af hvide ringe. Bakroppen er på dorsalsiden brun. De noget mindre hanner får ved kønsmodenhed lysebrun forkrop, men træffes iøvrigt sjældent. Kan ikke forveksles med nogen anden dansk art. Størrelse: Hun 5-6 mm; han 3-4 mm.

Slægt: Diaea Thorell, 1869. Slægtsbeskrivelse: Rygskjold med lange, fremadrettede torne. De midterste øjne udgør en firkant, som er lidt længere end bred. Bagkrop oval, bredest bagtil, og spredt beklædt med lange hår.

Familie: Thomisidae Sundevall, 1833 (Krabbeedderkopper). Familiekarakteristik: Medlemmerne af denne famile har en meget karakteristisk kropsbygning. Forkrop og bagkrop er brede og affladigede. Det første og andet benpar er tydeligt længere og kraftigere end de to bagerste, og benstillingen er laterigrad, dvs. drejet fremad så leddene bøjer i plan med kroppen. Bevægelserne er langsomme, og ofte sidelæns, hvilket giver en krabbelignende gangart. De fleste arter har to laterale bånd på forkroppen, som undertiden når helt ud til kanten. De midterste øjne er de mindste, de laterale sidder på små udvækster (tubercler), og de bagerste laterale vender i en retning skråt bagud. Bagkroppen er typisk bredest bagtil. Chelicererne er små, tilpasset til hurtig aflivning af byttedyr ved bid i hoved eller nakke.
Subadult hun
Han
Han
Subadult han
Subadult han
Subadult han
Subadult han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z