Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Dictyna uncinata - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Dictyna uncinata  Thorell, 1856
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Størrelse: Hun ? mm; han ? mm.

Slægt: Dictyna Sundevall, 1833. Slægtsbeskrivelse: Små, ret ensartede edderkopper med bred bagkrop og korte ben. Mønstret med hvide hår på en mørk krop og hovedregion, på sidstnævnte sidder hårene ofte i langsgående rækker. De danske arter er mest knyttet til lavere vegetation, typisk dværgbuske og urter, hvor det blålige, lidt uldne spind anlægges i toppen af grene og blomsterskud. Der findes dog også arter der anlægger der spind på klipper, under tangopskyl og udvendigt på huse. Arterne kan være vanskelige at adskille uden brug af stereolup.

Familie: Dictynidae O. P.-Cambridge, 1871 (Plantekrustrådspindere). Familiekarakteristik: Kaldes også plante-kartespindere på dansk, hvilket ikke er helt dækkende, særligt efter at familien har fået tilføjet slægterne Cicurina og Mastigusa, der tidligere var placeret i tragtspinder familien (Agelenidae). Sidstnævnte slægt er knyttet til myretuers indre, og individer træffes kun sjældent i den omkringliggende førn. Bortset fra disse to slægter indeholder familien små cribellate edderkopper, som anlægger små, uregelmæssige krustråsspind i toppen af urter og buske, i førn, under sten og på træstammer. Spindet er ikke klæbrigt som hos de fleste andre edderkopper, men består af mange krøllede tråde, som fastholder byttedyr ved hjælp af velcro virkning.
Han
Han
Han
Hun
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z