Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Dolomedes plantarius - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Dolomedes plantarius  (Clerck, 1757)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Meget lig D. fimbriatus men en anelse større, og som regel i en mere grønligbrun fremtræden. Arten mangler ofte de lyse sidebånd, men individer der har farvetegninger lig D. fimbriatus kan være vanskelige at artsbestemme med sikkerhed, uden at undersøge de udvendige kønsorganer med floralup eller stereolup. Størrelse: Hun 15-25 mm; han 10-16 mm.

Slægt: Dolomedes Latreille, 1804. Slægtsbeskrivelse: Store robuste edderkopper, som er knyttet til vand. De er i stand til at fange ret store byttedyr, som f.eks haletudser og små hundestejler. Ungdyr jager også i urtevegetation og på mosser i mere tørre, tilgrænsende habitater. Skræmmes de kan de dykke eller kravle ned af plantestængler, og forblive under vandet i op til en time. Dolomedes plantarius er mere tilbøjelig til at dykke eller kravle ned under vandoverfladen end D. fimbriatus. De to arter i slægte overlapper i udseende, men da begge arter ofte er talrige, er det som regel nemt at afgøre hvilken art der er tilstede, ved at se på hvilken farveform der dominerer. Hvis begge arter er tilsted på samme lokalitet, kan det dog være vanskeligt at kategorisere de enkelte individer til art på udseendet alene.

Familie: Pisauridae Simon, 1890 (Rovedderkopper).
Juvenil
Juvenil
Subadult han
Subadult han
Subadult han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z