Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Drassodes lapidosus - Danmarks Edderkopper
IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Drassodes lapidosus  (Walckenaer, 1802)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Størrelse: Hun 9-18 mm; han 9-18 mm.

Slægt: Drassodes Westring, 1851. Slægtsbeskrivelse: Bagkrop tæt fløjlhåret i rødbrune til brungrå farver. Kan godt minde om arter fra sækspinderfamilien (Clubionidae) men har typisk rørformede spindevorter. Slægtens medlemmer har et karakteristisk hak i trochanterne (hofteleddene). Bagerste mediære øjne er ovale. Hanner uden scutum på bagkroppens overside. De tre danske arter er vidt udbredte, men kun en art er almindelig.

Familie: Gnaphosidae Pocock, 1898 (Museedderkopper). Familiekarakteristik: Robuste edderkopper i sorte og brune farver. Nogle arter har et karakteristisk bagkropsmønster, typisk hvide pletter på mørk baggrund, eller lyse prikker eller linier. Hos nogle arter ses metalglans. Bagkroppen er noget fladtrykt og langstrakt. Hos nogle arters hanner ses et scutum forrest på bagkroppen. Det danske navn \"Museedderkopper\" refererer til bagkroppens tætte fløjlsbehåring, der leder tanken hen på musepels. Hovedet er ikke skarpt afsat fra thorax. De bagerste midterøjne er ofte ikke runde men ovale, trekantede eller sprækkeformede. De forreste spindevorter er rørformede, længere end de bagerste og placeret ret langt fra hinanden. Tarsi med to kløer og en tæt børste af hår. På tarsi ses også scopulae som er en tæt rækkestillet børste af korte hår. Arterne er primært knyttet til jordoverfladen, men for eksempel er arter i Scotophaeus slægten husedderkopper. De fleste arter er nataktive. De spinder en rørformet retræte som udgangspunkt for opsøgende jagt på byttedyr.
Han
Han
Han
Hun
Hun
Hun, bagkrop
Hun
Hun og ægsæk
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z