Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Drassyllus lutetianus - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionBaggrundTjeklisteSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Drassyllus lutetianus  (L. Koch, 1866)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Størrelse: Hun ? mm; han ? mm.

Slægt: Drassyllus Chamberlin, 1922. Slægtsbeskrivelse: De bagerste, midterøjne er større end de laterale, skråtstillede og ovale hos de fleste arter. Bagerste øjenrække er buer svagt fremad (prokurvede) og de midterste øjne er tættere på hinanden end de er til de laterale. Distale ende af metatarsi III og IV er forsynet med en ventral kam af rækkestillede børster. Typisk helt mørke arter som ligner arter fra Zelotes slægten.

Familie: Gnaphosidae Pocock, 1898 (Museedderkopper). Familiekarakteristik: Robuste edderkopper i sorte og brune farver. Nogle arter har et karakteristisk bagkropsmønster, typisk hvide pletter på mørk baggrund, eller lyse prikker eller linier. Hos nogle arter ses metalglans. Bagkroppen er noget fladtrykt og langstrakt. Hos nogle arters hanner ses et scutum forrest på bagkroppen. Det danske navn \"Museedderkopper\" refererer til bagkroppens tætte fløjlsbehåring, der leder tanken hen på musepels. Hovedet er ikke skarpt afsat fra thorax. De bagerste midterøjne er ofte ikke runde men ovale, trekantede eller sprækkeformede. De forreste spindevorter er rørformede, længere end de bagerste og placeret ret langt fra hinanden. Tarsi med to kløer og en tæt børste af hår. På tarsi ses også scopulae som er en tæt rækkestillet børste af korte hår. Arterne er primært knyttet til jordoverfladen, men for eksempel er arter i Scotophaeus slægten husedderkopper. De fleste arter er nataktive. De spinder en rørformet retræte som udgangspunkt for opsøgende jagt på byttedyr.
Han
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z