IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerStatistikRedaktionskomité
Euophrys frontalis  (Walckenaer, 1802)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Hunnens forkrop er brun med mørk kant og hoved. Bagkroppen gulbrun med rækker af mørke pletter, midterrækkens pletter sommetider trekantede bagtil. Ben ensfarvede lysebrune. Hannens forkrop er mørkebrunt med sort hoved, spredt beklædt med gyldne hår. De forreste øjne er omkranset af orangerøde hår. Palperne er brune med kontrastrige hvide hår på over- og inderside. De to forreste benpar mørke med metalglans. Tarser gråhvide. Størrelse: Hun 3-4 mm; han 2-3 mm.

Slægt: Euophrys C. L. Koch, 1834. Slægtsbeskrivelse: Artsrig slægt med små og middelstore arter. I denne slægt og den nærtstående slægt Pseudoeuophrys er patella og tibia på bagerste benpar 1.25 - 1.5 gange længden af samme segmenter på benpar III. Herved adskiller de sig fra den nærtstående og tidligere art i slægten, Talavera aequipes, der har den samlede længde af de to segmenter på benpar III og IV næsten ens. Den bagerste øjenrække er ikke placeret bag midten af forkroppen som i slægten Neon. De fleste arter har ret forskellige, ofte smukke farvemønstre, og kan derfor ret let adskilles på grundlag af udseende.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Hun
Hun
Hun, bagkropstegninger
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z