Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Evarcha arcuata - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionBaggrundTjeklisteSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Evarcha arcuata  (Clerck, 1757)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Hunnens forkrop med mørkebrunt, noget glinsende hoved. Thorax brunt og uens beklædt med lyse hår. Bagkroppen er spættet i brune, hvide og sorte farver og med mere eller mindre tydelige skråstreger i sorte, brune og hvide farver, der undertiden har karakter af sildebensmønster. Hannen har et helt anderledes udseende, næsten ensfarvet mørkebrun eller sort og med metalglans. Området mellem de forreste øjne og hovedets nederste kant (clypeus) har to skarptaftegnede tværrækker af hvide hår, og nedenunder på chelicererne findes endnu en tværstillet række af hvide år. Øjnene i den forreste række omkranset af hvide hår. På benpar I er femur, patella og tibia fortykkede. Størrelse: Hun 6-8 mm; han 5-6 mm.

Slægt: Evarcha Simon, 1902. Slægtsbeskrivelse: Mellemstore, kraftigt byggede edderkopper med generelt stor forskel på kønnenes udseende. Slægtens arter er også meget forskellige i udseende, især hannerne. I modsætning til slægterne Sitticus, Euophrys, og andre lignende slægter, er den samlede længde af patella og tibia på benpar IV omtrent den samme som for benpar III.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Han
Han
Han
Han
Han
Hun
Hun
Hun, bagkropstegninger
Hun
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z