Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Heliophanus flavipes - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Heliophanus flavipes  (Hahn, 1832)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Hunnen kendes på de meget lyse ben og palper, der kun har få mørke tegninger, der især findes på femora af benpar III og IV. Hannen ligner meget hanner af H. cupreusStørrelse: Hun 5-6 mm; han 3.5-4 mm.

Slægt: Heliophanus C. L. Koch, 1833. Slægtsbeskrivelse: Arterne i denne slægt har for det meste tydelig metalglans i grønne, violette eller kobberfarvede nuancer. Grundfarven er mørk, ofte sort men nogle arter har undertiden hvide hårkanter langs bagkroppens forkant og sider, og 2-4 hvide hårpletter typisk bagerst på bagkroppen. Nogle hunner har lyse palper i stærk kontrast til den ellers mørke farve. Hannerne har mørke palper, som dog ofte er beklædt med hvide hårtotter. Nogle arter har lyse ben, mens andre har mørke ben med striber af hvide hår.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Han
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Han
Han
Han
Han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z