Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Lathys humilis - Danmarks Edderkopper
IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Lathys humilis  (Blackwall, 1841)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Størrelse: Hun ? mm; han 1.5 mm.

Slægt: Lathys Simon, 1884. Slægtsbeskrivelse: De små arter i denne slægt er karakteriseret ved at de forreste mediære øjne er meget mindre end de øvrige.

Familie: Dictynidae O. P.-Cambridge, 1871 (Plantekrustrådspindere). Familiekarakteristik: Kaldes også plante-kartespindere på dansk, hvilket ikke er helt dækkende, særligt efter at familien har fået tilføjet slægterne Cicurina og Mastigusa, der tidligere var placeret i tragtspinder familien (Agelenidae). Sidstnævnte slægt er knyttet til myretuers indre, og individer træffes kun sjældent i den omkringliggende førn. Bortset fra disse to slægter indeholder familien små cribellate edderkopper, som anlægger små, uregelmæssige krustråsspind i toppen af urter og buske, i førn, under sten og på træstammer. Spindet er ikke klæbrigt som hos de fleste andre edderkopper, men består af mange krøllede tråde, som fastholder byttedyr ved hjælp af velcro virkning.
Han
Hun
Hun
Hun
Hun
Han
Han
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z