Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Marpissa muscosa, Stor springedderkop - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionBaggrundTjeklisteSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Marpissa muscosa  (Clerck, 1757) (Stor springedderkop)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Stor, kraftig behåret edderkop med ret flad krop. Grundfarven er sort men ses ikke altid tydeligt på grund af den tætte behåring, undtagen hos individer der fået hårene gnubbet af. Bagkroppen som regel overvejende lys med sort midterstribe og tværstriber. Størrelse: Hun 8-10 mm; han 6-8 mm.

Slægt: Marpissa C. L. Koch, 1846. Slægtsbeskrivelse: Slægtens arter er kendetegnet ved, at bagkroppen er aflang, og at det forreste benpar er tydeligt kraftigere end de øvrige.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Han
Han
Hun
Hun
Juvenil
Juvenil
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z