Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Marpissa pomatia - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Marpissa pomatia  (Walckenaer, 1802)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Størrelse: Hun ? mm; han ? mm.

Slægt: Marpissa C. L. Koch, 1846. Slægtsbeskrivelse: Slægtens arter er kendetegnet ved, at bagkroppen er aflang, og at det forreste benpar er tydeligt kraftigere end de øvrige.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Subadult han
Han
Han
Han
Han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z