Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Micaria subopaca, Bark myre-edderkop - Danmarks Edderkopper
IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Micaria subopaca  Westring, 1861 (Bark myre-edderkop)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Lille Micaria art. Forkrop mørkebrun, relativt sparsomt behåret med hvide hår. Bagkrop blåsort, metalskinnende med en enkelt skarptaftegnet hvid tværlinie som er brudt på midten. Ben brune, undtagen femora der er mørke. Femora på de to bagerste benpar har tydelige lyse længdestriber. Størrelse: Hun 2.8-3.3 mm; han 2.5-3 mm.

Slægt: Micaria Westring, 1851. Slægtsbeskrivelse: En lidt særstillet slægt, som tidligere har været placeret i sækspinderfamilen (Clubionidae). En fordybning i munddelenes enditer, og den ofte ovale form af de bagerste, midterøjne har bevirket, at slægten er havnet i Gnaphosidae. For- og bagkrop er dækket af flade, mørke skælhår, ofte med kontrasterende hvide prikker eller streger. Skælhårene er ofte med metalglans. Slanke, myrelignende edderkopper som løber hurtigt omkring på tørre og varme steder.

Familie: Gnaphosidae Pocock, 1898 (Museedderkopper). Familiekarakteristik: Robuste edderkopper i sorte og brune farver. Nogle arter har et karakteristisk bagkropsmønster, typisk hvide pletter på mørk baggrund, eller lyse prikker eller linier. Hos nogle arter ses metalglans. Bagkroppen er noget fladtrykt og langstrakt. Hos nogle arters hanner ses et scutum forrest på bagkroppen. Det danske navn \"Museedderkopper\" refererer til bagkroppens tætte fløjlsbehåring, der leder tanken hen på musepels. Hovedet er ikke skarpt afsat fra thorax. De bagerste midterøjne er ofte ikke runde men ovale, trekantede eller sprækkeformede. De forreste spindevorter er rørformede, længere end de bagerste og placeret ret langt fra hinanden. Tarsi med to kløer og en tæt børste af hår. På tarsi ses også scopulae som er en tæt rækkestillet børste af korte hår. Arterne er primært knyttet til jordoverfladen, men for eksempel er arter i Scotophaeus slægten husedderkopper. De fleste arter er nataktive. De spinder en rørformet retræte som udgangspunkt for opsøgende jagt på byttedyr.
Hun
Hun
Han
Hun
Hun
Hun
Han
Han
Han
Han
Han
Han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z