SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Neon reticulatus  (Blackwall, 1853) (Dværgspringer)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Hunnens forkrop er brun med mørkere hovedet og spredte lyse hår. Bagkrop brun eller grønlig med sorte nettegninger på bagkroppen, der i midterlinien antager et sildebensmønster. Kun få hvide hår på bagkroppens forreste del. Benene fintmønstrede mørkebrune og lysebrune med benpar I mørkere. Hannen er mørkere med metalglans på hovedet, og har de to yderste forbensled sorte. Størrelse: Hun 2-3 mm; han 2-2.5 mm.

Slægt: Neon Simon, 1876. Slægtsbeskrivelse: Slægten består af små arter, som ret nemt bestemmes til slægtsniveau, grundet de relativt store udstående øjne i den bagerste øjenrække, der endvidere er placeret langt tilbage (bag midten) på forkroppen. Hunnerne har store epigyner i forhold til kropsstørrelsen.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Hun
Han
Han
Hun
Hun
Han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z