Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Oonops domesticus, Rød vægjæger - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Oonops domesticus  Dalmas, 1916 (Rød vægjæger)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Rød vægjæger er let genkendelig på sin farve og gangart, som veksler mellem slowmotion bevægelser og hurtige spurter. Denne adfærd ses nemt hvis man forstyrrer den ved sætte en finger tæt ved den. Arten er også speciel ved kun at have seks øjne. Kun omkring fem andre danske arter har 6 øjne, og de er allesammen mellemstore til store edderkopper. Hannens palpe er af en meget simpel konstruktion, nærmest bare en beholder. Tibia I med fem par ventrale torne i sammenligning til Oonops pulcher, som kun har fire par. Størrelse: Hun 2 mm; han 1.5 mm.

Slægt: Oonops Templeton, 1835. Slægtsbeskrivelse: Tibia og Metatarsus I og II er forsynet med parrede torne, og antallet af par på Tibia I er en sikker karakter til at adskille slægtens to Nordeuropæiske arter.

Familie: Oonopidae Simon, 1890 (Dværg-seksøjespindere). Familiekarakteristik: Familie med meget små arter på omkring 1.5 til 2.5 mm længde. De kun seks, forholdsmæssigt store øjne sidder sammentrængt i en gruppe på et smalt hoved, der kun er lidt bredere end øjengruppen. En slægt, Diblemma, har kun to øjne. Arterne er fortrinsvis røde eller lyserøde- rødorange i farve.
Han
Han
Han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z