Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Oxyopes ramosus, Losedderkop - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Oxyopes ramosus  (Martini & Goeze, 1778) (Losedderkop)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Grundfarven er mørkebrun, men er delvist skjult af en tæt beklædning af rødbrune og hvide skælhår. Skælhårene er farvemæssigt fordelt så de danner et karakteristisk mønster, hvor hovedets frontal side deles af en lys midterstribe, som går op bag øjnene, og udvides til et bredt midterbånd. To lidt mere udflydende hvide striber oprinder i øjenregionen, og løber skråt bagud mod forkroppens sider. Bagkroppen rødbrun med bredt lyst midterbånd, der ofte indeslutter et mørkt felt forrest. Ben mørkebrune, men beklædt med rødbrune og hvide skælhår, der danner ringtegninger. Størrelse: Hun 6-10 mm; han 6 mm.

Slægt: Oxyopes Latreille, 1804. Slægtsbeskrivelse: Slægten er karakteriseret ved at den bagerste øjenrække er stærkt fremadbøjet. Afstanden fra de bagerste laterale øjne til de bagerste midterøjne eller til de forreste midterøjne er næsten ens. Afstanden mellem de forreste laterale øjne er næsten den samme som afstanden mellem de bagerste midterøjne. Benpar IV længere end benpar III.

Familie: Oxyopidae Thorell, 1870 (Losedderkopper). Familiekarakteristik: Familiens arter er kendetegnet ved, at benene er forsynet med lange udstående torne, som stritter ud til alle sider. Også placeringen af øjnene i en sekskantet ring er karakteristisk for familien. Bagkroppen er tilspidset bagtil.
Han
Han
Hun
Hun
Subadult hun
Subadult hun
Subadult hun
Subadult hun
Subadult hun
Subadult hun
Subadult han
Subadult han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z