Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Pardosa agrestis - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionBaggrundTjeklisteSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Pardosa agrestis  (Westring, 1861)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Noget variabel i udseende og kan ligne både P. agricola og P. monticola. Forekommer også i racen P. agrestis purbeckensis F. O. P.-Cambridge, 1895 (strandengsjæger) som undertiden har haft status af separat art. De to racer har identiske epigyner og palper, men har forskellige habitatkrav. Størrelse: Hun 6-9 mm; han 4.5-7 mm.

Slægt: Pardosa C. L. Koch, 1847. (Ulveedderkopper). Slægtsbeskrivelse: Slægtens arter adskiller sig fra de øvrige slægter i Lycosidae ved at højden af clypeus (området mellem de forreste øjne og forkanten af rygskjoldet) er mindst to gange diameteren af et sideøje i den forreste øjenrække, og ved at hovedets sider set forfra er lodrette. Ret små og slanke arter, typisk med lys midterstribe på forkroppen. Artsrig slægt hvoraf mange er almindelig og ofte talrige. De er dagsaktive, og løber synligt omkring især i solskin eller soler sig frit fremme. Nogle af arterne kan være vanskelige at feltbestemme alene på udseendet, da de er ret ens i udseende, samtidigt med at arterne hver især er noget variable.

Familie: Lycosidae Sundevall, 1833 (Jagtedderkopper). Familiekarakteristik: Øjnene sidder i tre rækker og er meget karakteristiske for familien. Forreste række består af fire små øjne i en ret eller svagt krummet række, anden række består af to meget store øjne, som altid sidder på det lodrette ansigt, og tredje række af to mellemstore øjne placeret i hver side af hovedet, som har mere eller mindre lodrette sider.
Hun med ægsæk
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z