Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Philodromus albidus - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Philodromus albidus  Kulczynski, 1911
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Meget lys art som ligner den nærtstående P. rufus, der dog er større og ofte har et rødligt skær på grund af små røde prikker. Den røde farve er dog ikke et sikkert feltkendetegn, og sikker artsadskillelse kan kun foretages ved at sammenligne de udvendige kønsorganer under stereolup. Philodromus albidus har samme tegninger som hunnen af P. dispar, men er betydeligt lysere. Den lyse farve skyldes at hele edderkoppen er tæt beklædt med hvide hår som lysner de underliggende gule og brune tegninger. Forkroppen har brede brune lateralebånd med hvid kant. Bagkrop gullig med mørkere hjertemærke og mindre brune pletter og prikker. Hvor behåringen er tæt virker edderkoppen næsten hvid. Benene er ensfarvede lysegrønne. Hannen ligner hunnen men er lidt mindre. Størrelse: Hun 3.5-5 mm; han 3-3.5 mm.

Slægt: Philodromus Walckenaer, 1826. Slægtsbeskrivelse: Edderkopperne i denne slægt har en påfaldende flad krop, og en særpræget benstilling, hvor benene ofte holdes næsten helt udstrakte i et fladt plan. Den bagerste øjenrække er tilbagebøjet, og afstanden mellem de midterste øjne er ca. halvanden gang afstanden mellem de midterste og de laterale øjne. De fleste arter er knyttet tl vegetation, hvor de kan bevæge sig hurtigt omkring, og hvor den flade krop giver mulighed for at gemme sig i revner og under bark. Nogle arter er godt camouflerede, og kan være vanskelige, at få øje på hvis de ikke bevæger sig, mens andre arter er ret iøjnefladende, selv når de ikke bevæger sig.

Familie: Philodromidae Thorell, 1870 (Løbekrabbeedderkopper). Familiekarakteristik: Løbekrabbeedderkopperne hårbørster ved kløerne består af hår der er tykkest over midten (spatulate hår), og har hæftehår (scopulae) på tarsi I og II. I Bagkroppens form varierer fra langstrakt oval til rund oval, hvor længden kun er en anelse længere end bred, og bredden størst bag midten ligesom hos mange arter af krabbeedderkopperne.
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Han
Han
Han
Han
Han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z