Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Philodromus cespitum - Danmarks Edderkopper
IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Philodromus cespitum  (Walckenaer, 1802)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Denne art er tidligere blevet betragtet som en underart af P. aureolus, som den ligner meget både i udseende og størrelse. Tegningerne på bagkroppen er lidt mere kontrastrige, især hjertemærket er tydeligere afgrænset. Hannen ligner hanner af både P. aureolus and P. collinus, men er dog ofte mindre metalskinnende. Sikker artsbestemmelse kræver sammenligning af udvendige kønsorganer (palper og epigyner) med tegninger fra bestemmelseslitteraturen ved brug af stereolup. Størrelse: Hun 5-6 mm; han 4 mm.

Slægt: Philodromus Walckenaer, 1826. Slægtsbeskrivelse: Edderkopperne i denne slægt har en påfaldende flad krop, og en særpræget benstilling, hvor benene ofte holdes næsten helt udstrakte i et fladt plan. Den bagerste øjenrække er tilbagebøjet, og afstanden mellem de midterste øjne er ca. halvanden gang afstanden mellem de midterste og de laterale øjne. De fleste arter er knyttet tl vegetation, hvor de kan bevæge sig hurtigt omkring, og hvor den flade krop giver mulighed for at gemme sig i revner og under bark. Nogle arter er godt camouflerede, og kan være vanskelige, at få øje på hvis de ikke bevæger sig, mens andre arter er ret iøjnefladende, selv når de ikke bevæger sig.

Familie: Philodromidae Thorell, 1870 (Løbekrabbeedderkopper). Familiekarakteristik: Løbekrabbeedderkopperne hårbørster ved kløerne består af hår der er tykkest over midten (spatulate hår), og har hæftehår (scopulae) på tarsi I og II. I Bagkroppens form varierer fra langstrakt oval til rund oval, hvor længden kun er en anelse længere end bred, og bredden størst bag midten ligesom hos mange arter af krabbeedderkopperne.
Han
Han
Hun
Hun
Han
Han
Han
Han
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z