SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Philodromus histrio  (Latreille, 1819)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse:

Måske den smukkeste art i slægten med et meget karakteristisk farvemønster, som gør forveksling med andre arter vanskelig. Forkroppen med mørke sidebånd med hvid yderkant, og med en mørk centerline bagerst. Bagkroppen med mørkt hjertemærke omkranset af kontrastrige, hvide tegninger. Bagkroppens sider har to hvide skråstreger i mørkt rødbrune felter. Benene er rødbrune med hvidgule ringtegninger. Hannen er mindre, slankere og mørkere i farven.

 Størrelse: Hun 6-7 mm; han 5-6 mm.

Slægt: Philodromus Walckenaer, 1826. Slægtsbeskrivelse: Edderkopperne i denne slægt har en påfaldende flad krop, og en særpræget benstilling, hvor benene ofte holdes næsten helt udstrakte i et fladt plan. Den bagerste øjenrække er tilbagebøjet, og afstanden mellem de midterste øjne er ca. halvanden gang afstanden mellem de midterste og de laterale øjne. De fleste arter er knyttet tl vegetation, hvor de kan bevæge sig hurtigt omkring, og hvor den flade krop giver mulighed for at gemme sig i revner og under bark. Nogle arter er godt camouflerede, og kan være vanskelige, at få øje på hvis de ikke bevæger sig, mens andre arter er ret iøjnefladende, selv når de ikke bevæger sig.

Familie: Philodromidae Thorell, 1870 (Løbekrabbeedderkopper). Familiekarakteristik: Løbekrabbeedderkopperne hårbørster ved kløerne består af hår der er tykkest over midten (spatulate hår), og har hæftehår (scopulae) på tarsi I og II. I Bagkroppens form varierer fra langstrakt oval til rund oval, hvor længden kun er en anelse længere end bred, og bredden størst bag midten ligesom hos mange arter af krabbeedderkopperne.
Hun
Hun
Subadult hun
Subadult hun
Subadult hun, bagkropstegninger
Subadult hun
Subadult hun
Subadult hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z