SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Pirata tenuitarsis  Simon, 1876
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Ligner P. piraticus meget, og har også været forvekslet med denne art. Pirata tenuitarsus mangler dog de tynde hvide linier omkring hjertemærket, der også er mere utydeligt. De hvide punktrækker og de hvide bånd i bagkropssiderne er til gengæld mere veludviklede hos denne art i forhold til P. piraticus. Ben ensfarvede grønlig brune uden ringtegninger. Størrelse: Hun 5-8 mm; han 4-6 mm.

Slægt: Pirata Sundevall, 1833. (Piratjagtedderkopper). Slægtsbeskrivelse: Små til mellemstore edderkopper som kan kendes på den karakteristiske stemmegaffelformede tegning på forkroppen. Denne findes typisk i et lyst midterbånd, men hos arter med mørkt eller manglende midterbånd kan tegningen dog være svær at erkende. Hjertemærket som regel lysere end bagkroppens grundfarve. De fleste arter har bag hjertemærket to rækker blåhvide prikker som ofte er meget iøjnefaldende. Nogle arter har også tydelige hvide sidebånd på bagkroppen. Artene anlægger lodrette rørformede spind i mosser og tørvemosser, som benyttes som retræter, men de løber også meget omkring. De færdes let på vandoverflader, hvor de er i stand til at fange bytte både over og under vandoverfladen. Nogle arter, især P. piscatorius, kan godt minde om rovedderkopper fra Dolomedes slægten, som træffes i de samme habitater.

Familie: Lycosidae Sundevall, 1833 (Jagtedderkopper). Familiekarakteristik: Øjnene sidder i tre rækker og er meget karakteristiske for familien. Forreste række består af fire små øjne i en ret eller svagt krummet række, anden række består af to meget store øjne, som altid sidder på det lodrette ansigt, og tredje række af to mellemstore øjne placeret i hver side af hovedet, som har mere eller mindre lodrette sider.
Han
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z