Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Pseudeuophrys lanigera, Vinduesspringer - Danmarks Edderkopper
IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Pseudeuophrys lanigera  (Simon, 1871) (Vinduesspringer)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Hannen med forkroppen sort i siderne, i midten en mere eller mindre skarpt defineret grålig trekant bestående af hvide og brune hår. Trekantens bagudrettede spids er med tydelige hvide hår. De forreste øjne er omkranset af rødbrune hår og under øjenrækken er der er et tværstillet bånd af hvide hår. Palper med hvid behåring. Det forreste benpar er med undtagelse af brune tarser næsten sorte, øvrige benpar mørke med ringtegninger i lysebrune og mørkebrune farver nogle steder forstærket af hvide hår. Størrelse: Hun 4-5 mm; han 3.5-4 mm.

Slægt: Pseudeuophrys Dahl, 1912. Slægtsbeskrivelse: Lille slægt med arter, som i nyere tid er udskilt fra Euophrys.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Han
Han
Han
Han
Hun
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z