Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Talavera aequipes - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Talavera aequipes  (O. P.-Cambridge, 1871)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Lille brunlig art med iøjnefaldende gule palper. Hele kroppen virker på afstand ret ensfarvet brun, men farven er i virkeligheden sammensat af en mørkebrun grundfarve, der er lysnet af en sparsom behåring i orangegule og hvide farver. Bagkroppen med mørk sildebensmønster grundet områder med helt manglende hårbeklædning. Benene lysegule med ret tydelige mørke ringtegninger. Hannen er meget lig hunnen, men har det forreste benpar næsten sort med grønlig blå metalglans. Hannens hoved er beklædt med guldgule hår på den forreste del. Størrelse: Hun 2-3 mm; han 2-2.5 mm.

Slægt: Talavera Peckham & Peckham, 1909. Slægtsbeskrivelse: Modsat som hos den nærtbeslægtede Euophrys slægt er den samlede længde af patella og tibia på benpar III næsten den samme som for benpar IV.

Familie: Salticidae Blackwall, 1841 (Springedderkopper). Familiekarakteristik: Kortbenede, små til mellemstore edderkopper, som især kendes på de meget karakteristiske øjne, som sidder i tre rækker. Den forreste øjenrække er placeret på et næsten lodret ansigt, med meget store midterøjne og to noget mindre sideøjne, der som regel er placeret skråt ovenfor. Den midterste øjenrække sidder på oversiden og består af to meget små, undertiden næsten rudimentære øjne. Den tredje øjenrække sidder ca. halvvejs tilbage på rygskjoldet, og består af mellemstore øjne. De store forreste midterøjne er højt udviklede og har skarpt syn, som udnyttes til byttefangst, orientering, parringsadfærd og flugt.
Han
Han
Han
Han
Han
Han
Han
Han
Subadult han
Subadult han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z