Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Thanatus arenarius - Danmarks Edderkopper
IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Thanatus arenarius  L. Koch, 1872
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Størrelse: Hun ? mm; han ? mm.

Slægt: Thanatus C. L. Koch, 1837. Slægtsbeskrivelse: Arterne i denne slægt har en aflang oval bagkrop med tydeligt hjertemærke. Bagkroppen er ikke tydeligt affladiget som de øvrige krabbe- og løbekrabbeedderkopper. Benstillingen er ikke tydelig laterigrad, dvs. drejet fremad så leddene bøjer i plan med kroppen som hos mange af de øvrige krabbe- og løbekrabbeedderkopper. Derfor kan de godt minde lidt om jagtedderkopper, men afviger ved at øjnene størrelsesmæssigt er ret ens og har en anderledes placering. Thanatus afviger fra Philodromus ved at benpar IV er længst, og ved at den bagerste øjenrække er stærkt tilbagebøjet. Den forreste øjenrække er ret kort. Øjnene i den bagerste række sidder med nogenlunde ens afstand. Forkrop og bagkrop uden mørk midtstribe som hos Tibellus.

Familie: Philodromidae Thorell, 1870 (Løbekrabbeedderkopper). Familiekarakteristik: Løbekrabbeedderkopperne hårbørster ved kløerne består af hår der er tykkest over midten (spatulate hår), og har hæftehår (scopulae) på tarsi I og II. I Bagkroppens form varierer fra langstrakt oval til rund oval, hvor længden kun er en anelse længere end bred, og bredden størst bag midten ligesom hos mange arter af krabbeedderkopperne.
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun, bagkropstegninger
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z