Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Uloborus plumipes, Fjerbenet edderkop - Danmarks Edderkopper
SøgningIntroduktionBaggrundTjeklisteSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Uloborus plumipes  Lucas, 1846 (Fjerbenet edderkop)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: Hunnernes tibiae I er forsynet med nogle iøjnefaldende og karakteristiske hårduske, heraf navnet fjerbenet edderkop. Bagkroppen har to pukler på toppen og er ellers lige så høj som den er lang. Forkroppen er flad og relativ lille. Hele dyret inklusive forbenenes hårduske er meget variabel i farven, som kan spænde fra lyst gul til næsten sort. Den stjerneformede ægkokon vogtes af hunnen. Når et byttedyr skal udsuges, bliver det indspundet i et nærmest plastikposeagtigt spind. Efterhånden som udsugningen skrider frem bliver \"posen\" mindre og mindre, for til sidst at blive sluppet af edderkoppen, og falde ned som en lille mørk kugle. Størrelse: Hun 4-6 mm; han 3-4 mm.

Slægt: Uloborus Latreille, 1806. Slægtsbeskrivelse: Uloborus slægtens Nordeuropæiske arter spinder et horisontalt hjulspind, som er ca. 30 cm i diameter. Der er ingen retræte, men ofte forstærkes nettet med op til fire såkaldte stabilimenta (slags pladeformet spind der typisk går som et bånd gennem spindet), og som også kan tjene til at sløre edderkoppens opholdssted.

Familie: Uloboridae Thorell, 1869 (Hjulkrustrådsspindere).
Juvenil
Juvenil
Han
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
Hun
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z