Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Xerolycosa nemoralis - Danmarks Edderkopper
IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Xerolycosa nemoralis  (Blackwall, 1861)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Størrelse: Hun ? mm; han ? mm.

Slægt: Xerolycosa Dahl, 1908. Slægtsbeskrivelse: Slægtens to europæiske arter minder en del om Pardosa saltans/lugubris på grund af den brede, lyse midtstribe på forkroppen. Hovedet har dog ikke lodrette sider som hos Pardosa, men runder mere gradvis mod kanten af forkroppen. Sidebånd er kun tilstede på den bagerste halvdel af forkroppen, og består af lyse hår der undertiden dog kan mangle. Edderkopper i Alopecosa slægten har også en bred midtstribe på forkroppen, men er større og mere robust byggede, især benene er kraftigere. Benenes tarsi hver med fire skiftevis lange og korte trichobothria (lange opretstående sansehår). Begge arter forekommer i Danmark.

Familie: Lycosidae Sundevall, 1833 (Jagtedderkopper). Familiekarakteristik: Øjnene sidder i tre rækker og er meget karakteristiske for familien. Forreste række består af fire små øjne i en ret eller svagt krummet række, anden række består af to meget store øjne, som altid sidder på det lodrette ansigt, og tredje række af to mellemstore øjne placeret i hver side af hovedet, som har mere eller mindre lodrette sider.
Han
Han
Han
Han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z