Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/a/b/danmarks-edderkopper.dk/httpd.www/common/PageLoader.php on line 69 Zora spinimana - Danmarks Edderkopper
IntroduktionSøgningTjeklisteBaggrundSamlingerRedaktionskomitéStatistik
Zora spinimana  (Sundevall, 1833)
≤ 1900   1901-1979   1980-2005   2006 ≤
Beskrivelse: De brune laterale bånd på forkroppen er smallere end de gule (modsat hos Z. silvestris). I øvrigt noget større end Z. silvestris og den gule grundfarve har varmere nuance. Zora spinimana har tre par ventrale torne på metatarsus I og II, hvor Z. silvestriskun har to. Størrelse: Hun 5-6.5 mm; han 4.5-5 mm.

Slægt: Zora C. L. Koch, 1847. Slægtsbeskrivelse: Edderkopperne i denne slægt har smalt hoved med en kompakt øjengruppe placeret i et sort felt. De to øjenrækker er stærkt tilbagebøjede. Benpar I og II har parrede torne, en karakter der er til fælles med Liocraniderne. Slægtens arter er ret ens i udseende, med en gullig grundfarve og to brede, brune bånd som strækker sig tilbage fra hver af de laterale øjne i den bagerste øjenrække. Bagkroppen har en smal Y-formet tegning flankeret af pletter og irregulære linier. Bagkropsmønsteret er sammen med den stribede forkrop meget karakteristisk for slægtens medlemmer. De to danske arter kan adskilles med hjælp fra en flora lup på breddeforholdet mellem de gule og brune laterale bånd på forkroppen, og på antal par ventrale torne på metatarsus I og II.

Familie: Miturgidae Simon, 1885 (Snigejagende sækspindere).
Han
Hun
Ægspændt hun
Han
Han
Han
Han
×
Detaljer
UTM
Klik på kortet for at forstørre - dobbeltklik for at formindske
Danmarks Edderkopper - artsregister A til Z